Over Ons

COVID-19 schudde de wereld danig door elkaar in maart 2020. Daarbij werden zowel de toeristische sector als de beurssector zwaar getroffen. Internationaal reizen werd vele maanden lang verboden en toeristische spelers konden hun aanbod niet meer kenbaar maken en promoten op populaire vakbeurzen.

Hier en daar zagen virtuele beurzen het licht, maar een door vakmensen perfect georganiseerde real-life beurs kan onmogelijk worden gedigitaliseerd zonder aan efficiëntie in te boeten.

Daarom werkte Mediapartner Solutions BV – dat reeds enkele jaren als marketingpartner actief is binnen de toeristische sector – een nieuw virtueel toeristisch beursconcept uit, waarbij de sterke punten van een virtuele organisatie bewaard blijven, maar waarbij afgestapt wordt van een één-op-één ‘hertaling’ van een beurs naar de digitale wereld. Een virtuele reisbeurs gericht op Vlaamse bezoekers, die aanvullend werkt op klassieke beurzen en zelfs in de toekomst een nieuw publiek voor deze klassieke beurzen kan aanboren.

Hoe dit precies wordt gerealiseerd, lees je hieronder.

Op Virtualtravelfair.be betreed je als bezoeker geen 3D-vormgegeven beursgebouw met standen van diverse groottes. Dit is immers een typisch real-life gegeven dat online niet altijd meerwaarde biedt en dat de bezoeker (die op zoek is naar gerichte informatie) soms nodeloos afleidt. Een simpele kaart en krachtige zoekfilters vervangen het wandelen doorheen een 3D-beursgebouw en een overzichtelijke online pagina vervangt een 3D beursstand. Anderzijds bieden diverse standhouders op Virtualtravelfair.be wél de mogelijkheid om virtueel door hun accommodatie of toeristische attractie te wandelen.

Uiteraard moeten de sterke punten van een beurs behouden blijven. Wie een beurs bezoekt, wil kennismaken met de standhouders, zich laten inspireren, gerichte vragen stellen, genieten van beurspromoties en eventueel een lezing of workshop meepikken die hem/haar interesseert. Al deze ‘ervaringen’ zijn geïntegreerd binnen Virtualtravelfair.be. De standhouders zijn beschikbaar via mail, chat of videochat, bezoekers kunnen een goodie-bag oppikken met digitale brochures of promoties, regelmatig zijn er interactieve online lezingen en wedstrijden, en een reisforum brengt bezoekers en exposanten op een organische manier met elkaar in contact.

Virtualtravelfair.be staat altijd open. Wie een fysieke beurs bezoekt, maakt hier vaak een uitstap van. Maar met een virtuele beurs komt een véél ruimere doelgroep in beeld. Door het aantal beursdagen te beperken, beperk je de toegang van de doelgroep tot de door hen gezochte informatie. Deze virtuele reisbeurs is dan ook een dynamische beurs met telkens nieuwe standhouders, nieuwe promo-acties, nieuwe wedstrijden en nieuwe items in de goodie-bags. Dit is een beurs die je regelmatig kunt en mag bezoeken. Een onmisbare tool die je begeleidt bij je vakantieplannen, met de standhouders letterlijk some clicks away. Het ticket voor de bezoekers is gratis en onbeperkt bruikbaar. Wie over een ticket beschikt en bij registratie aangaf op de hoogte te willen blijven, zal het hele jaar door unieke opportuniteiten in zijn mailbox krijgen en van daaruit rechtstreeks kunnen doorklikken naar de virtuele beursstanden die hem/haar interesseren.

Door onze goede contacten met beursorganisatoren linken we Virtualtravelfair.be aan de fysieke beurzen. Elke standhouder op onze Virtuele Vakantiebeurs die op een face-2-face beurs of reisevent aanwezig is, wordt duidelijk gemarkeerd, inclusief informatie over deze real-life beurs. Bezoekers die het virtueel contact met een online exposant dus graag omzetten in een real-life ontmoeting, kunnen dit perfect inplannen via Virtualtravelfair.be. Beursorganisatoren zijn op hun terrein immers onklopbaar. In dat opzicht is Virtualtravelfair.be niet vervangend, hoogstens aanvullend.

Virtualtravelfair.be startte kleinschalig eind juni 2021 en zal stelselmatig groeien. Met je gratis beursticket blijf je voor altijd toegang hebben tot deze digitale beurs, die zodoende jouw one-stop-shop kan worden op het ritme van je reisplannen.